Çıxardığım ilk pul mənə qürur hissi verdi

Toda discusión sobre el juego, que no sean consultas o tutoriales, va acá.
Responder
agnellaoral
Capitan
Capitan
Localidad: poland

Çıxardığım ilk pul mənə qürur hissi verdi

Mensaje por agnellaoral » Mar Jun 09, 2026 12:01 pm

İnsan nə vaxtsa öz qərarı ilə bir şeyi uduzmağı da, qazanmağı da qəbul edə bilməlidir. Mən bunu gec öyrəndim, amma öyrəndim.

Adım Səməd, 52 yaş. Əslən Gəncə şəhərindən, hazırda Bakıda yaşayıram. Fəhləyəm, tikinti şirkətində işləyirəm. Ömrümün 30 ilini tikintidə keçirmişəm. Gördüyüm binalar, qaldırdığım daşlar, qarışdırdığım sementlər... saysız-hesabsız. İki övladım var. Böyük oğlum Bakıda universitetdə oxuyur, kiçik qızım isə hələ orta məktəbdə. Arvadım evdar qadındır, xəstəlikləri üzündən işləyə bilmir.

Hadisə baş verən vaxt ilin ən çətin ayı idi – fevral. Soyuq, işlər azalır. Tikintilər dayanır, fəhlələr işsiz qalır. Mən də şanslı idim ki, bir kiçik obyektdə iş tapa bildim. Amma maaş gecikirdi. İşəgötürən dedi ki, investor pulu gec göndərib, gözləyin. Bir ay yarım idi ki, maaşımızı almamışdıq. Evdə vəziyyət gərgin idi. Arvadım deyirdi: “Səməd, nə edək, borc pulumuz qurtardı, qonşuya da üzümüz qalmayıb”.

O gün işdən gələndə çox yorğun idim. Yağış yağırdı. Paltarım islanmışdı. Evdə isti su yox idi, kombi xarab olmuşdu. Oturdum köhnə divanda, telefonuma baxırdım. Oğlum öncədən demişdi ki, ataman, internetdə bəzi oyunlar var, vaxt keçirmək üçün, amma diqqətli ol. Mən də maraqlandım. Düşündüm ki, mən ömrümdə heç vaxt qumar oynamamışam. Heç vaxt. Bəlkə də uşaqlıqda kağız üstündə loto oynamışdım, o qədər.

Axtardım, bir platforma tapdım. Qeydiyyat keçdim. Niyə bu platformanı seçdim? Çünki iş yoldaşım Rövşən demişdi ki, buranın pulla bağlı problemi yoxdur, çıxarış sürətlidir, insanları aldatmırlar. Mən də inandım. Onda hələ mostbet withdrawal nə deməkdir, yaxşı bilmirdim. Sadəcə eşitmişdim ki, pul çıxarmaq asandır.

Balansım sıfır idi. Düşündüm, nə qədər qoyum? 20 manatım var idi cibimdə – o da yemək pulu. Arvadım demişdi: “bununla çörək, pendər, bir az da meyvə al”. Amma bir səs dedi içimdə: “Səməd, sən heç nə risk etməmisən həyatında. Heç vaxt. Bəlkə indi vaxtıdır?”

Dedim, 10 manat qoyum. Yarısı. Yeməyə 10 qalar. Oynamağa başladım. Slot oyunları var idi, çox rəngli, çox səs-küylü. İlk baxışda başım gicəlləndi. Sonra daha sadə bir oyun tapdım – kart oyunu idi, qaydaları sadə. 2 manat mərc etdim. Udzdum – 4 manat qayıtdı. Sevindim. 4 manat daha qoydum, udzdum – 8 manat. Bu dəfə 8-i qoydum, uddum – 16. Düşündüm, vay, bu nə işdi? Sanki mənə nəsə kömək edir.

Amma sonra itirməyə başladım. 16-nı qoydum, itirdim. Qalıq 8, onu da itirdim. Cəmi 10 manatım getmişdi. Qoyduğum 10 manat da getmişdi? Yox, mən qazandığım pulu da itirdim. Beləcə bir saat ərzində qazandığım, itirdiyim, yenə qazandığım oldu. Axırda balans 25 manat göstərirdi.

Dayanmalı idim. Amma dayanmadım. Çünki içimdə bir hərislik oyandı. Düşündüm ki, bəlkə 50 manat edə bilərəm. Bəs 100? O evdəki borclar, o kombi xarabalığı, o soyuq su... bir oyun hər şeyi həll edə bilərmi? 25 manatı qoydum bir mərcə. Kart oynadım. Udzdum – 50 manat. Ürəyim döyünürdü, əllərim titrəyirdi. 50-ni də qoydum. Udzdum – 100 manat. Artıq nəfəs almaqda çətinlik çəkirdim.

Ekranda rəqəmlər böyüdükcə mən də böyüyürdüm sanki. Amma beynimin bir küncündə bir səs deyirdi: “Səməd, bunlar real puldu. Sən bu gün yeməyə 10 manat ayırmışdın. İndi 100 manat qazandın. Dayan.”

Dayandım. Nəfəs aldım. Düşündüm. Sonra mostbet withdrawal bölməsinə keçdim. Gördüm ki, orada hər şey çox aydın yazılıb: pul çıxarmaq üçün kartın nömrəsini daxil et, məbləği yaz, təsdiq et. Elə etdim. 100 manat yazdım. Bir neçə saniyə gözlədim. Təsdiq gəldi: “Sifarişiniz qəbul edildi”. Düşündüm, yəqin saatlar çəkəcək. Amma cəmi 15 dəqiqədən sonra bankdan bildiriş gəldi: hesabınıza 100 manat daxil olmuşdur. Mən o gecə arvadıma dedim: “Gülər, sabah kombi ustası çağırırıq.” O dedi: “Pul hardadır?” Mən də mostbet withdrawal prosesinin ekran görüntüsünü göstərdim. Öncə qorxdu, sonra güldü. Dedi: “�lli iki yaşında, sənə bu yaraşır?” Güldük.

Həmin 100 manatın 70-i kombi təmirinə getdi, 20-si yeməyə, 10-u isə oğluma yolladım – deyirdi ki, kitab lazımdı. Kombi düzələndən sonra evimizə isti su gəldi. Qızım çiməndə dedi: “Ata, su necə də istidi.” O an gözüm doldu. 100 manatlıq bir şans mənim evimə istilik gətirmişdi.

İndi o gündən 4 ay keçir. Mən o oyunları oynamağa davam edirəm, amma qayda ilə. Özümə söz verdim: həftədə bir dəfə, maksimum 20 manat. Qazansam – yarısını çıxarıram, yarısı ilə davam edirəm. İtirsəm – həmin həftə bitdi. Heç vaxt itirdiyimin dalınca getmirəm. Bu qaydanı pozmamışam. Çünki bilirəm ki, mostbet withdrawal sadəcə bir düymədir, amma dayanmaq daha böyük iradədir.

Dostlarım bəzən deyir: “Səməd, sən qumar oynayırsan?” Mən deyirəm: “Yox, mən şansı sınayıram. Fərq var.” Qumar oynayan dayana bilməyəndir. Mən dayana bilirəm. 52 yaşında öyrəndim bunu. Gecdir, amma heç vaxt gec deyil.

O kombi indi çox yaxşı işləyir. Hər dəfə isti su açanda o gecəni xatırlayıram. Yorğun, yağışlı, islanmış paltarda, 10 manat yemək pulundan ayırıb oynamışdım. Qorxmuşdum, amma qazanmışdım. Və ən vacibi – çıxarmışdım. Çünki qazanmaq bacarıqdırsa, qazandığını saxlamaq da elə bir bacarıqdır. Mən hər ikisini o gecə öyrəndim. Və indi evimdə isti su axır. Bu, mənim üçün ən böyük qələbədir.

Responder